Sreda 12.09.2012.
11:38
B92

"Orlovi": Nećemo prerano poleteti

Mladi igrači ne smeju da "polete" posle ovakvog trijumfa - Aleksandar Kolarov

Srbija je u Novom Sadu deklasirala Vels rezultatom 6:1, a golove je postiglo šest različitih igrača, i svaki levom nogom.

"Malo smo se pribojavali na početku meča. Kada smo posle postigli treći, prelomili smo meč i zasluženo došli do neophodnih bodova. Posle ove pobede nećemo dozvoliti da mladi igrači polete i ići ćemo dalje iz utakmice u utakmicu", rekao je kapiten Branislav Ivanović, a na njegove reči nadovezao se i Aleksandar Kolarov.

"Najvažniji su pobeda i bodovi. Lično bih bio zadovoljan da je bilo 1:0. Naravno da sam srećan posle ovakve pobede i šest golova, ali ovaj rezultat nikako ne sme da nas zavara. Na nama starijima je da učinimo sve da mlađi ne polete. Znate kako je sa njima. Danas su fenomenalni, a već na sledećem meču nema ih nigde", kazao je Kolarov.

Na pitanje novinara koliko mu znači što je postigao prvenac u nacionalnom timu, Kolarov je rekao: "Nisam se opterećivao time što imam mnogo mečeva, a nisam postigao gol. Pre meča sam obećao dva gola, ali prezadovoljan sam i sa ovim jednim", dodao je levi bek.

Zoran Tošić, još jedan od iskusnijih igrača, rekao je da je sve mnogo lakše kada se na pravi način “otvori” utakmica.

“Dali smo golove na vreme i posle toga je uvek mnogo lakše igrati. Atmosfera na tribinama je bila sjajna. Hvala navijačima na podršci. Najvažnije je da smo osvojili bodove i sa puno optimizma dočekujemo naredne mečeve sa Belgijom i Makedonijom”, dodao je popularni "Bambi".

Jedan od junaka trijumfa Dušan Tadić rekao je da je presrećan što je pred svojim Novosađanima postigao prvi gol u A selekciji.

“Mislim da je cela ekipa odigrala sjajno. Uživao sam na terenu, a pogodak je došao samo kao kruna. Nije važno ko daje golove. Iskreno, ponekad više volim da asistiram nego da sam zatresem mrežu”, zaključio je Tadić.

2024 © - Vesti online