Utorak 11.09.2012.
23:46
Beta

Ivković: Ne čestita se za treće mesto

Valjda smo nešto naučili u kvalifikacijama - Duda Ivković

"Nije mesto da čestitam na trećem mestu. Treba da izvučemo pouke, ali niko nije imao toliko povreda koje su nam krojile tim. Bilo je mnogo problema. Siguran sam da će kvalifikacije da nam otvore oči, da ćemo da napravimo kvalitetne analize i izvučemo velike pouke iz kvalifikacija", rekao je Ivković novinarima u Beogradu.

Srbija je pobedila Izrael 83:67 i izborila plasman na EP kao trećeplasirana u grupi.

"Odigrali smo najbolje poluvreme, koje nije bilo lako s obzirom na važnost meča i pritisak. Znali smo da Izrael nije došao da izgubi. Obradovala me priprema tima, to što je Nenad Krstić nosilac igre. Imali smo dubinu u napadu...uspeli smo da odigramo na visokom nivou", rekao je Ivković.

Kapiten Krstić ocenio je da je tim 'pokazao karakter' jer je jurio 19 poena razlike, potrebnih za drugo mesto u grupi.

"Znate da je trebalo da dobijemo sa pola koša za plasman, ali tim je pokazao karakter i odigrao je najbolje kada je najteže. U našim glavama je bilo da dobijemo sa 19 i tako smo igrali od prve sekunde. Žao nam je što nismo ispunili cilj, ali jesmo primarni, uz mnogo poteškoća, povreda...Ostaje nam godinu dana da se sredimo i da svi dođemo bolji i da odemo u Sloveniju sa velikim ambicijama", rekao je Krstić.

Na pitanje novinara da li će igrati u Sloveniji, kapiten je kratko odgovorio: "Ako zaslužim poziv, naravano da igram u Sloveniji".

2024 © - Vesti online