Utorak 11.09.2012.
21:54
Blic

Crnogorcu prisilno ugradili radijatore

Kada je kupio poslovni prostor i renovirao ga, Desimir je uklonio instalacije grejanja. Grejanje mu je i pored toga poslalo račune, Đačić nije izbegao plaćanje obaveza, sudskim putem preduzeće “Grijanje” je naplatilo račun koji Đačić nije želeo da plati.

Kada je kupio poslovni prostor i renovirao ga, Desimir je uklonio instalacije grejanja, ali... (Foto:Ilustracija)
 

Doneta je sudska odluka da se ponovo ugrade grejna tela u Đačićevom butiku, i ona su postavljena uz prisustvo policije. Đačić nije pružio otpor ali je bio ogorčen što se mimo njegove volje ugrađuju radijatori i njegov prilično uređen poslovni prostor ruinira.

- Kupio sam poslovni prostor 2011. godine, zatekao sam tri propala radijatora, instalacije grejanja su 70 odsto uklonjene, po isteku grejne sezone u maju sam se obratio Javnom preduzeću “Grijanje” sa zahtevom da se isključim sa sistema grejanja. Dostavio sam saglasnost stanara stambene zgrade u kojoj se nalazi moj butik. Ta saglasnost je proglašena za falsifikat, to me posebno uvredilo - ja sam pošten čovek koji nikada nije bio lopov ni falsfikator. JP “Grijanje” lobira kod stanara da povuku

Kotlarnica bez dozvole

- Kotlarnica “Grijanja” nema dozvole i potrebne saglasnosti, tužiću ih ako je pokrenu, to je njihovo bezakonje koje se ne može tolerisati. Smatram da su ugrožena moja prava, vodim sudske sporove, obratiću se ombudsmanu - kategoričan je Đačić.

saglasnost da se ja isklučim sa grejanja, ne znam šta su uradili sa tim. Ja nisam mogao da čekam “Grijanje” da se nakani da pošalje komisiju koja bi utvrdlila o čemu je reč, krenuo sam sa renoviranjem lokala i otvorio ga septembra prošle godine. “Grijanje” šalje komisiju koja konstatuje da su instalacije grejanja uklonjene, i tada nastaju moje muke - kazao je Đačić i dodao da ne može da shvati da mora da plaća uslugu koju ne koristi.

- Spreman sam da platim sve što potrošim ali želim da se uradi podstanica, da tačno znam koliko trošim, Predao sam “Grijanju” projekat i idejno rešenje grejanja u mom lokalu. “Grijanje” se ponaša nasilnički, to otprilike izgleda ovako: dogovorićemo se ali da sve bude kako mi kažemo - kaže Đačić.

2024 © - Vesti online