Utorak 11.09.2012.
20:10
Blic

Pogodite kolika je plata Jorgovanke Tabaković

Guvernerka Tabaković prijavila je da je njena nova plata 551.047 dinara, što je gotovo 100.000 dinara manje od poslednje plate njenog prethodnika Dejana Šoškića
 

U registru Agencije navodi se da Jorgovanka Tabaković ima automobil "opel astra", iz 2006. godine, kao i da nema štednju u domaćim i stranim bankama.

Blic piše da je kao poslanica Skupštine Srbije Jorgovanka Tabaković prethodno navela da poseduje dve trećine četvorosobnog stana od 145 kvadratnih metara, dok se u imovinskoj karti na poziciji guvernerke ta nepokretnost ne navodi.

Jorgovanka Tabaković je u zakonskom roku od mesec dana po stupanju na dužnost Agenciju obavestila o promenama u svojoj imovinskoj karti.

Blic navodi da plata od 551.000 dinara nije konačna plata koju će guvernerka kao čelnica NBS primati ubuduće i podseća na njenu izjavu da će svoju platu smanjiti za 25 odsto, jer smatra da ima veću platu o viceguvernera koji rade koliko i ona.

U nameri da prvog meseca na novoj funkciji sebi smanji zaradu prečili su je proceduralni razlozi, jer je NBS morala da uskladi svoja unutrašnja akta sa novim Zakonom o NBS koji je izglasan početkom avgusta.

"NBS priprema izmene Statuta, kojima će, između ostalog, biti regulisane i plate guvernera i viceguvernera. Ovim aktom, čvrst je stav guvernera Jorgovanke Tabaković, biće izmenjen mehanizam za utvrđivanje nivoa plata funkcionera NBS, tako da će plate guvernera i viceguvernera biti značajno smanjene i ubuduće će zavisiti od rezultata i ostvarenja ciljeva koje ima NBS. Po usvajanju Statuta, koji treba da potvrdi parlament, javnost će biti obaveštena o visini plata guvernera i ostalih funkcionera NBS", navodi se u odgovoru NBS upućenom Blicu.

2020 © - Vesti online