Utorak 11.09.2012.
13:20
Beta

Veterani nebitniji Srbiji od gejeva

Foto - arhiva: Ratni vetrani obespravljeni su u celoj Srbiji

Organizatori ovogodišnje "Parade ponosa" saopštili su ranije da će i ta parada biti održana 6. oktobra, s ciljem promocije ljudskih prava LGBT populacije.


Savez ratnih veterana Srbije je u saopštenju za javnost naveo da će u Beogradu biti organizovan "mirni skup" i pozvao sve veterane koji žele da učestvuju u borbi za ostvarenje dostojanstva i ljudskih prava da dođu na protest.


"To neće biti i nije pokušaj razbijanja 'Parade ponosa Beograd', jer svi građani Srbije imaju isto pravo da se kroz mirne skupove organizuju i skreću pažnju na probleme koja takva populacija ima. Ovim skupom želimo da ukažemo na velike probleme koji postoje u populaciji ratnih veterana, kojih ima oko 500.000 u Srbiji, a kojima se niko ne bavi", navodi se u saopštenju.


Dodaje se da Savez ratnih veterana Srbije želi da ukaže na svu nebrigu i kriminalne radnje koje se vrše u ime veterana i unutar sektora za boračko-invalidsku zaštitu.


"Sa ovog skupa želimo da pošaljemo poruku tolerancije i razumevanja, da javnost Srbije vidi da su to normalni ljudi, njihove komšije, prijatelji, braća i očevi, koji su se odazvali pozivu da brane domovinu", piše u saopštenju.

2024 © - Vesti online