Utorak 11.09.2012.
00:41
Beta

Mićunović: Tadić bolje rešenje od Đilasa

Stao iz Borisa Tadića: Dragoljub Mićunović (desno) dao punu poršku sadašnjem lideru
 

Mićunović je u intervjuu beogradskom Danasu ocenio da nije jasno kojim putem bi išla stranka kada bi Đilas bio predsednik, jer on, kako je naveo, smatra da DS može sa svima i nema nikakvu ideologiju.

"Jasno je da taj njegov put nije jasan, da nema ideologije. On smatra da možemo sa svima, da je nevažno iz koje su stranke, a da je važno samo da imamo dobar tim", rekao je Mićunović.

Pročitajte još:

* Tadić: Đilasa sam i doveo u DS da me nekad zameni

* Sledi najprljavija kampanja u istoriji DS

Osvrnuvši se na Đilasove rezultate na mestu gradonačelnika Beograda, Mićunović je rekao da je DS i početkom 90-ih pobeđivala u užem delu Beograda.

"Jedan stvar je dobiti izbore u Beogradu, a druga dobiti izbore u Crnoj Travi, Preševu, Bujanovcu", rekao je Mićunović govoreći o Đilasu.

Kako je naveo, glasanje na sednici Glavnog odbora stranke kada nije prihvaćen Tadićev predlog da se za novo rukovodstvo glasa neposredno nije parametar, jer su se predstavnici Beograda i Vojvodine bolje organizovali od ostalih.

"Predstavnici iz unutrašnjosti Srbije nisu čak svi ni došli, ali kada bude stvarnih izbora onda će biti drugačije organizovano", rekao je Mićunović.

Demokratskoj stranci preti podela

U intervjuu Večernjim Novostima Mićunović je upozorio da Demokratskoj stranci bez obzira ko pobedi na izborima u novembru preti i podela ako se ne postigne  saglasnost o programu i delovanju.

Mićunović je rekao i da bi bilo bolje da su svi članovi stranke, kojih ima oko 180.000, glasali za novo rukovodstvo umesto što se ide na delegatski sistem glasanja.

2024 © - Vesti online