Ponedeljak 10.09.2012.
17:12
Blic

Pretučena ekipa iz crnogorskog gej spota

Spot koji promoviše prava LGBT populacije
 



LGBT Forum Progres podneo je Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici prijavu protiv najmanje četiri, za sada, nepoznate osobe iz navijačke grupe "Varvari" i jednog saučesnika, sa poznatim identitetom, zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela.


- Boškovića, Marunovića i Vujoševića su tukli pesnicama i nogama, a pošto su ih oborili na zemlju nastavili su da ih biju. Tokom udaraca su ih psovali i govorili da će njih ubiti i pobiti sve pedere. Kad su videli da Bošković leži na zemlji i obilno krvari brzo pobegli, trčeći prema trgu, preko obližnjeg parkinga - navodi se u saopštenju LGBT Forum Progresa.
Povređeni Marunović, Vujošević i Bošković uspeli su da pozovu taksi i odu u Urgentni centar odakle je pozvana i policija. U Urgentnom centru su im konstatovane telesne povrede čije je ispitivanje i dalje u toku.

LGBT Forum progres i CGO kažu da je jasno da se radi o nasilju iz mržnje, u kojem je jedina krivica žrtava što su svojim profesionalnim radom pokušali pomoći razvoj kulture tolerancije.

2024 © - Vesti online