Petak 29.01.2010.
19:15
Jutarnji list.hr

Panika: Hrvati jure Crnog pastira!

Filimon Zandamela na bolesničkoj postelji na odeljenju hirurgije Opšte bolnice u Šibeniku
 

Filipu je pre mesec dana, nakon iznenadnog pogoršanog zdravstvenog stanja, dijagnostikovan zarazan oblik TBC-a. Primarno je hospitalizovan na plućno odeljenje šibenske bolnice, a potom na interno odeljenje s kojeg je 15. januara pobegao.

Filip iz Mozambika slavu je stekao nakon što je na planini pronađen kao pastir. U Hrvatsku je došao kao pirotehničar izraelske kompanije "Mavarin" i ubrzo je u malom mestu Drnišu pronašao svoju budući suprugu sa kojom je, u vanbračnoj zajednici, dobio dve devojčice.

Doktori su bekstvo prijavili policiji koja je za Crnim pastirom i aktivnim kliconošom TBC-a pokrenula traganje do mere zabrane izlaska iz države.

Iz izvora bliskih policiji, hrvatski "Jutarnji list" saznaje da u nalogu o njegovom zadržavanju stoji obaveza njegovog sprovođenja u bolnicu za plućne bolesti, popis osoba sa kojima je zatečen i dezinfekcija prevoznog sredstva u kojem se zatekne.

Nakon bekstva iz bolnice Filip nije dolazio u Drniš gde je živeo, već se, po nekim pretpostavkama, ilegalno zaputio u Češku, u posetu jednoj devojci sa kojom se celo leto "družio."

Filip je u Hrvatskoj brzo stekao popularnost sa kojom se posle teško nosio i postao je sve incidentniji.

 

Najpre je u avgustu 2006. u Drnišu u jednom od kafića pronađen s dve ubodne rane od noža u stomaku, nakon čega je dve godine kasnije u januaru 2008. ponovno hospitalizovan u životno ugroženom stanju nakon što je pokušao samoubistvo: popio je sumpornu kiselinu iz akumulatora.

 

Poslednji put u policijskom biltenu završio je u avgustu prošle godine kad je teško stradao na motoru kojim je upravljao sa 2,8 promila alkohola u krvi.


 
2024 © - Vesti online