Petak 29.01.2010.
18:06
Vestionline

Federer: Jadni Endi

Švajcarski i britanski teniser sastaće se u nedelju u finalu Australijan opena.

"Znam da bi Marej želeo da osvoji prvu titulu za britanski tenis posle, koliko, 150.000 godina... Jadan momak, koji kroz to mora da prolazi iznova... i iznova", rekao je Federer i dodao:

"On oseća pritisak i razumem ga. Endiju već sada nije lako, ali smatram da se odlično nosi sa tim. U odličnoj je formi. Malo mu nedostaje da osvoji turnir, ali ću se pobrinuti da se to ipak ne dogodi u nedelju", dodao Federer.

Najbolji teniser sveta otkrio je i da i dalje oseća veliku potrebu za pobeđivanjem i novim titulama.


"Ovde sam tri nedelje i nemam nameru da posustanem kad sam već došao do kraja. Potrudiću se da Mareju maksimalno otežam meč. Spreman sam za dug meč od tri i više sati. Vidim da mediji naglašavaju da će on u odnosu na mene imati jedan dan više da se odmori i pripremi za finale, ali mislim da to neće imati neke velike važnosti. Finale je finale i njemu uvek pristupate na isti način, bez obzira da li imate jedan ili pet dana za odmor", istakao je Švajcarac.

Federer je u karijeri osvojio 15 gren slem titula, od kojih tri na Australijan openu. Marej će pokušati da postane prvi Britanac osvajač gren slem turnira još od Freda Perija 1936. godine.

2024 © - Vesti online