Ponedeljak 10.09.2012.
15:07
Vestionline, Beta

Ivković: Optimista sam pred meč sa Izraelom

"Očekujem veliku podršku publike u Pioniru" - Duda Ivković

"Optimista sam. Pripremamo se za pobedu protiv Izraela i razmišljamo samo o našem konačnom cilju, a to je plasman na EP", rekao je Ivković danas novinarima u hali "Pionir".

Ivković je rekao da su igrači svesni situacije u kojoj se nalaze i da su do sada pružili svoj maksimum.

"Siguran sam da su dali sve od sebe do sada. Svesni smo situacije u kojoj se nalazimo, ali sam siguran da je tim izvukao pouke iz prethodnih utakmica", kazao je Ivković.

Selektor Srbije je rekao da Izrael igra jednu dobru košarku sa dosta trčanja, a da je na Srbiji da to zaustavi.

"Igraju dobru košarku, sa dosta trčanja i veoma dobrom napadačkom tranzicijom, ali na nama je da zaustavimo čvrstom odbranom i da ne dozvolimo lake koševe", rekao je on.

Ivković je dodao da Srbija mora da igra organizovano u napadu i da je na njemu da mentalno spremi igrače.

"Moramo da imamo dobru selekciju napada, a na meni je da mentalno spremim igrače pred sutrašnji duel. Svesni smo značaja i očekujem podršku publike kako bismo ispunili osnovni cilj", dodao je Ivković.

Košarkaši Srbije u utorak od 19.30 sati u beogradskoj hali "Pionir" igraju protiv Izraela utakmicu 10. kola kvalifikacija za EP 2013. godine u Sloveniji. Ulaznice su besplatne, a distribuiraće se na blagajni "Pionira“ na dan utakmice od 14 časova.

"Orlovima" je potrebna bilo kakva pobeda da bi se kao jedna od četiri trećeplasirane ekipe kvalifikovala na EP, dok joj pobeda od 19 i više koševa razlike nad Izraelom garantuje drugo mesto u grupi i plasman na Evrobasket.

2024 © - Vesti online