Utorak 11.09.2012.
08:00
mondo.rs

Beograd: Ponovo radi hotel Metropol

Novi Metropol Palas je spoj savremenog arhitektonskog stvaralaštva i poštovanje tradicionalnih arhitektonskih i umetničkih vrednosti nekadašnjeg Metropola
 


"Za naše goste otvorili smo lobi, lobi bar, restoran, banket salu, kao i spratove sa sobama u glavnoj zgradi hotela. Siguran sam da će ovaj ikonički hotel ponovo biti mesto u kojem će se Beograđani, ali i ljudi iz celog sveta rado sretati, družiti i uživati u onome što im Metropol Palas pruža“, rekao je Gerasimos Perdikaris, generalni menadžer hotela.


Iako po svojoj spoljašnosti liči na nekadašnji, novi Metropol Palas je spoj savremenog arhitektonskog stvaralaštva i poštovanje tradicionalnih arhitektonskih i umetničkih vrednosti nekadašnjeg Metropola, tako da odiše funkcionalnošću, luksuzom i elegancijom istovremeno, stoji u saopštenju hotela.


Hotel je projektovan tako da ima najveći banket prostor u Beogradu, predviđen za sve vrste dešavanja, od velikih konferencija i sajmova, do venčanja i proslava svih vrsta. Enterijer novog Metropola povezuje jedinstvenu istoriju hotela s modernim umetničkim i savremenim tehnološkim detaljima.


Brojni velikani, državnici, političari, reditelji, filmske dive i muzičari koji su bili redovni gosti hotela Metropol obeležili su 55 godina dugu i bogatu istoriju. Imena poput Sofije Loren, Elizabet Tejlor, Luj Armstrong, Kirk Daglas, Robert de Niro i brojni drugi samo su neki koji su učestvovali u oblikovanju duha ovog hotela.


Hotel je prodat 2006. godine jednom od najvećih grčkih lanaca "Grik hotelu" (Greek hotel) za 27,4 miliona evra.

2024 © - Vesti online