Ponedeljak 10.09.2012.
12:08 >> 12:49h
Beta

Dačić: Ne prihvatamo nikakvu nezavisnost Kosova

Za nas pitanje Kosova nije rešeno sve dok na to ne pristane Srbija
 

"Za nas pitanje Kosova nije rešeno sve dok na to ne pristane Srbija. Da nije tako, ne bi nas toliko pritiskali da priznamo Kosovo", rekao je Dačić i dodao da je priča o prihvatanju nezavisnosti Kosova za ulazak Srbije u EU "glupost", već je uslov što veća "relaksacija odnosa" Beograd i Prištine.

"Kako može biti uslov prihvatanje nezavisnoti Kosova kad postoje i zemlje EU koje nisu prihvatile nezavisnost. Što veća relaksacija odnosa i otklanjanje problema koji onemogućavaju normalan život građana na Kosovu, jeste uslov", rekao je Dačić.

Premijer je rekao da je nepohodno nastaviti dijalog na političkom nivou i da je Srbija spremna za nastavak dijaloga, kao i da definiše sve međusobne probleme i da radi na njihovom otklanjanju.

Hodžaj: Srbija pokušava da baci senku na proslavu Kosova

"To znači da se nađe kompromisno rešenje prihvatljivo za obe strane. Očekujem da se narednih nedelja nastave razgovori, a na kom nivou i u kom formatu i ko će biti prisutan od predstavnika međunarodne zajednice, jesu teme o kojima će razgovarati predsednik Srbije Tomislav Nikolić tokom Generalne skupštine UN", rekao je Dačić i dodao i da ukoliko su UN ključ kosovske nezavisnosti, "onda toga nema bez aktivnog učešća Srbije".

2024 © - Vesti online