Ponedeljak 10.09.2012.
12:01
D. Đorđević - Vesti - Foto:

Radost u domu porodice Spasić

Dobri ljudi brinu o njima: Vukašin Spasić sa ocem Milanom i bakom Rajnom
 

Dovukli su drva iz obližnje planine, sredili ih i napunili šupu. Moraju biti sigurni, jer kad napada sneg iz kuće se od prtina ne izlazi.


Svi u porodici imaju mnogo obaveza, posao je raspoređen i svi ga obavljaju bez pogovora, izuzev desetogodišnjeg Vukašina koji je dijabetičar od svoje četvrte godine i prima insulin tri puta dnevno. To radi sam, jer retko je ko od njegovih kod kuće. Poslovi zovu, surovi uslovi preživljavanja teraju na rad kao jedini način opstanka u planini.

Pročitajte još:

* Pomoć prima sa zahvalnošću

* Davno zaboravio ukus kolača

Od donatorke iz Minhena Vukašinu je uz donaciju od 200 evra stigao i paket sa aparatima i trakama za merenje nivoa šećera u krvi, kao i slatkiši za dijabetičare, čemu se on posebno raduje. Plemenita donatorka potrudila se da ne zaboravi i čokolade za njegovu braću.


- Petoro nas je u kući i biće nam puno lakše u nastupajućem periodu zahvaljujući donacijama dobrotvora iz inostranstva. Bog neka ih poživi i da im zdravlja, sreće i radosti u porodici - kaže dečakov otac Milan.

Poseta zemljaka

Porodicu Spasić nedavno je prijatno iznenadila poseta Saše Lovčića i njegove supruge koji žive i rade u Nemačkoj. Pošli su na letovanje u Grčku, ali su dirnuti pričom o Vukašinu, odlučili da svrate i upoznaju ga. Lepo su se družili, a na rastanku su mu podarili 100 evra.


Spasićima je nedavno u poseti bio Dragan iz Beograda koji je za sudbinu malog Vukašina saznao, najverovatnije, preko sajta "Vesti". Kupio je četiri džaka brašna i doneo kutiju sa odećom za decu. Kad ima brašna, nema gladi, a zima je duga, pa su se roditelji baš obradovali.

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924


Milan blagosilja sve dobre ljude koji su prepoznali njihovu muku i koji su im, svako na svoj način, pomogli.


Njegovi sinovi Vukašin, Nenad i Nikola u školu neće odlaziti gladni. Imaće toplu odeću, bar neko vreme novac za užinu, a Vukašin savremene aparate za merenje nivoa šećera u krvi za kontrole koje su mu svakodnevno potrebne.

2024 © - Vesti online