Ponedeljak 10.09.2012.
01:45 >> 12:16h
Vestionline

Serena Vilijams osvojila US Open

Četvrti put osvojila US Open

Finalni meč US Opena bio je odličan i neizvestan do samog kraja jer je posle izgubljenog prvog seta sa 2:6, Viktorija Azarenka napravili veliki preokret i dobila drugi set istim rezultatom, a onda je u trećem odlučujućem setu povela sa 5:3.

Međutim, Serena je najpre na svoj servis smanjila na 5:4, a onda je oduzela servis odličnoj Beloruskinji i poravnala rezultat na 5:5. Amerikanka je iskoristila odličan niz i dobila je i naredna dva gema za 7:5 i veliki trijumf na US Openu. 

Azarenka je u poslednjem gemu imala dve gem lopte da odvede treći set u taj-brejk ali nije uspela i poražena je posle dva sata i 18 minuta igre.

Prva teniserka sveta je tako po prvi put u 2012. poražena u mečevima u tri seta (12:0 do ovog nastupa), dok je Serena dobila i šesto grend slem finale koje je igrala u tri seta. Ako je za utehu Azarenki, ona će i posle US Opena ostati prva na listi.

Italijanke Erani i Vinči trijumfovale u ženskom dublu

 

Italijanske teniserke Sara Erani i Roberta Vinči osvojile su titulu u konkurenciji ženskih parova na US Openu, pošto su u finalu savladale Čehinje Andreu Hlavačkovu i Lusiju Hradečku sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2.


Meč je bio veoma uzbudljiv, sa čak pet brejkova, a trajao je samo 77 minuta. Erani i Vinči su ove godine osvojile titulu i na Rolan Garosu.

2024 © - Vesti online