Nedelja 09.09.2012.
17:06
Beta

Vučić: Vlada Srbije želi nastavak dijaloga s Prištinom

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić
 

"Mi ćemo poštovati ono što je prethodna vlada dogovarala i potpisivala, ali za nas je važno da u dijalogu sa Prištinom, za koji sam uveren da će bit nastavljen, kompromise daju obe strane i uveren sam da je to ono što bi moglo da dovede do rešenja", rekao je Vučcić, u razgovoru s novinarima posle prijema američkih vojnih vozila "hamer" u Tehničko-remontnom zavodu (TRZ).

Amabasadorka SAD u Beogradu Meri Vorlik rekla je da se nada da će dijalog Beograda i Prištine biti nastavljen u najskorije vreme, ocenivši da je to najbitinije u ovom momentu.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je, kako je rekla, Vlada Srbije "odlučna da do toga i dođe" i izrazila nadu da će ishod tog dijaloga biti poboljšanje života svih koji žive na Kosovu.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Vučić je rekao i da se ispituju firme koje su se bavile izgradnjom puteva u Srbiji, da se vodi mnogo predistražnih i istraznih radnji i da će javnost ubrzo biti obaveštena o rezultatima.

On je dodao i da će u Nemačkoj, gde će se sutra sastati s najvišim predstavnicima te zemlje, razgovarati o svim važnim pitanjima, od Kosova do ekonomije i borbe protiv korupcije.

Dodao je da je Nemačka važan politički partner za Srbiju, "bez kojeSrbija ne može da uđe u EU i bez koje je teško zamisliti dalji razvoj Srbije".

Vučić i Vorlik su u Tehničko-remontnom zavodu u Čačku prisustvovali primopredaji 17 terenskih vozila tipa "hamer" koje su SAD poklonila Vojsci Srbije.

2024 © - Vesti online