Nedelja 09.09.2012.
14:28
Alo

"Mislili smo da će i nas da ubije!"

Foto: Arhiva

Ona kaže da je Petar, nakon što je sa više hitaca usmrtio suprugu i ćerku, ušao sa pištoljem u seosku radnju koja se nalazi prekoputa kuće porodice Balan.


- Srela sam i Petrovog oca, koji mi je potvrdio šta je komšija uradio i rekao kako je pobegao da i njega ne ubiju. Niko od nas nije izlazio na ulicu dok se policija nije pojavila, a tada smo čuli da se i Petar ubio - priča istraumirana prodavačica za Alo.

Komšije navode da je prava sreća što nisu bile ispred radnje jer, kako veruju, i njih bi pobio.


- Niko još uvek ne može da nasluti šta je dovelo do ove tragedije, kažu, nije se moglo naslutiti ni po čemu da će Petar uraditi nešto ovako strašno.


- Marica i Petar dugo su čekali da dobiju dete i ne mogu da razumem zbog čega se ovo desilo. Ona je bila divna žena, komunikativna i ljubazna. Bila je izuzetno vredna, a pored posla u bolnici radila je i dodatno kao čistačica. Sanela je bila njihova ćerka jedinica i pre nekoliko meseci je završila i master studije na Tehničkom fakultetu u Zrenjaninu. Bila je mirna i povučena, a nikada nije pravila probleme. Petar je, nažalost, ipak bio svojeglav, ali nikada nije bio agresivan, a nije bio ni alkoholičar. Istina, nije voleo da radi i dugo je nezaposlen, a zemlju nije obrađivao, pa je živeo od novca koji zaradi Marica ili koji je njegov otac dobijao od izdavanja zemlje pod zakup. Ipak, uvek je voleo da je doteran i tačan, a ustajao je rano, prošetao bi i voleo je uvek u isto vreme da jede, to su bili njegovi rituali. Nije se mnogo družio i bio je povučen, a kada bi došao ovde ispred radnje i sa komšijama, nikada nije hteo da ga neko počasti pivom, uvek bi odbio uz obrazloženje da on ne radi i da ne može posle njemu da plati - kaže komšinica Balanovih.

2024 © - Vesti online