Nedelja 09.09.2012.
13:17
Vestionline, novosti.rs

Mateus: Partizan bi mogao da prođe grupu u LE

Partizan ima svoje šanse - Lotar Mateus

Šampion Srbije izborio je plasman u Ligu Evrope, a protivnici u grupnoj fazi biće mu milanski Inter, Rubin iz Kazanja i Neftči iz Azerbejdžana.

"Grupa je naizgled nezanimljiva, možda se nekome čini da će posao biti lak za Inter, ali neće. Realno, Partizanu je u ovoj grupi najveća prepreka upravo Inter“, rekao je Mateus i dodao:

"Ako se postavi dobra taktika, u ovoj grupi mogu nijanse da odlučuju. Verujem da Partizan može da bude među dve prvoplasirane ekipe i ode dalje. Skoro svakodnevno sam na vezi sa prijateljima u Beogradu, znam šta se događa u srpskom fudbalu, pratim Partizan, a sigurno ću doći i na mečeve u Milanu i Beogradu. Takve prilike se ne propuštaju“, dodao prvi trener u istoriji ’crno-belih’ koji ih je odveo u Ligu šampiona.

Zanimljivo je da je Mateus igrao za Inter protiv Partizana u osmini finala Kupa UEFA 1990. godine, i baš on je bio strelac na oba meča, posle kojih je milanski tim otišao dalje (3:0, 1:1).

"Sećam se novembra 1990. kao da je juče bio. Počeli smo utakmicu očajno, Partizan je promašio nekoliko sjajnih prilika. Teren u Milanu bio je katastrofalan, ali smo po pravom blatu zaigrali i revanš. Kada o ovim utakmicama razmišljam iz današnje perspektive, prava je senzacija kako su bila kvalitetna oba meča. Toliko trčanja, toliko borbe, napadačkog fudbala“, zaključio je Mateus.

2024 © - Vesti online