Subota 08.09.2012.
17:21
Pink Pres

Žiri nije hteo da proba Anino jelo: Pobedio je Big Lale

"Pala", jer je rekla da sirće ide u gulaš

Zeleni tim Jelice Sretenović je kao nagradu za pobedu u prethodnom danu, dobio poštedu da sinoć ne kuva, a samim tim i niko iz njene ekipe nije mogao da bude izbačen. Kuvali su samo članovi Nemanjinog tima, a žiri je saopštio da takmičari spremaju vegetarijansko jelo i to za jednu osobu. Posle 5 minuta provedenih u prodavnici, počeli su s pravljenjem jela.

Mišel je pravio salatu sa dresingom, Jellena punjene pečurke, Aleksandra Bursać pastu u koju je stavila kiselu pavlaku, što joj je Petar zamerio, a Bojana takođe pastu, koju je žiri pohvalio. Big Lale je bario više vrsta povrća koje nije začinio, niti stavio ulje, pa je pri degustaciji Petar ispljunuo zalogaj koji je probao. Ana Nikolić je pravila modifikovanu pastu arabiatu, koju kasnije članovi žirija nisu želeli ni da probaju. Marko Kon je pravio krem čorbu od tikvica.

Posle predviđenih 30 minuta za kuvanje, žiri je pozvao Mišela i Bojanu da im oceni jelo i složio se da su im specijaliteti ukusni, jedino malo neslani, ali su njih dvoje prvi oslobođeni izbacivanja. Jelleni je žiri pružio još jednu šansu posle probanja punjenih pečuraka. Isto je bilo i s Markom, za čiju čorbu su rekli da je jedina koju su videli da se ne jede kašikom.

Jela Ane Nikolić i Big Laleta su ocenjena kao najlošija, ali im je žiri dao još jednu šansu - oboje su probali nepoznato jelo i morali da pogode, naizmenično, od kojih se namirnica ili začina sastoji. Posle nekoliko tačnih odgovora, Ana je smatrala da jelo u sebi sadrži sirće, što je žiri ocenio kao grešku i rekao da se u gulaš nikada ne stavlja sirće.

Tako je Ana postala prvi takmičar koji je izbačen iz Prvog kuvara Srbije.

2024 © - Vesti online