Subota 08.09.2012.
12:49
Vestionline, zvanični sajt

Košarkaši Crvene zvezde bolji od Solnoka

U finalu turnira Zvezda će igrati protiv ukrajinskog šampiona, ekipe Donjecka, koji je u polufinalu savladao Mega Vizuru rezultatom 79:71.

Najzaslužniji za pobedu crveno-belih bili su Savović sa 15 ubačenih poena i Braun koji je postigao poen manje i uz to zabeležio osam skokova. U poraženoj ekipi istakao se Kalv sa 15 ubačenih poena.

Mađarska ekipa pružila je dobar otpor crveno-belima, posebno u prvom delu meča koji su gosti završili sa četiri poena prednosti 37:33.

U nastavku su izabranici Milivoja Lazić zaigrali znatno agresivnije, prevashodno u odbrani, pa je u 28. minutu došlo do preokreta (48:46). Zvezda je tokom trećeg perioda imala sedam poena viška, ali su se Mađari zahvaljujući dobrom šutu sa distance stigli do egala (60:60).

Onda je na delu još jednom mogao da se vidi izuzetan karakter Zvezdinog tima. Borbeno u odbrani i mudrom igrom u napadu crveno-beli su ponovo stekli sedam poena viška i meč su rutinski priveli kraju sa 79:71.

Crvena zvezda DIVA će u finalu igrati protiv ukrajinskog Donjecka, a meč se u dvorani Vizura sport u Zemunu igra od 20 sati.

2024 © - Vesti online