Subota 08.09.2012.
13:14
Večernje novosti, Blic

Paskaljević tuži Dragojevića

Goran Paskaljević rešio da pravdu zadovolji na sudu
 

Iz advokatske kancelarije "Sibinović" stiglo je javno obaveštenje da je reditelj Goran Paskaljević tužio reditelja Srđana Dragojevića i filmskog kritičara Milana Vlajčića. U njemu se navodi da je Paskaljević bio žrtva kontinuiranih napada, uvreda i neistinitih izjava i tvrdnji u gotovo svim medijima (od dnevnih listova "Danas", "Politika", "Večernje novosti", "Blic", "Pres", "Informer", do mnogih radio i TV stanica), koje su ga predstavile kao nečasnog i nemoralnog čoveka.

U tužbi koja je dostavljena citirane su sve izjave i ocene o Paskaljeviću koje je Srđan Dragojević dao medijima tokom izbora filma koji će nas predstavljati u trci za Oskara, kao i izjave Milana Vlajčića.

U tužbi se, između ostalog, kaže da je "tužilac označen kao lice koje je 'obmanjujući javnost' uticalo da izbor bude 'sraman i dirigovan', jer je on 'odabrao' članove komisije koja je donela odluku, 'lažirao sedmodnevnu distribuciju', tako da je 'stvar unapred nameštena i odlučena'".

Navodi se potom obiman inventar materijala i sintagmi među kojima su "jeftini hoštapleraj", "sram te bilo", "on koji već godinama političkim vezama dolazi do novca za svoje filmove", "naviklom da sve brižljivo izmešetari, pripremi i izlobira"…

Na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda, reditelj Goran Paskaljević zahteva od reditelja Srđana Dragojevića isplatu u iznosu od milion dinara, kao i naknadu troškova sudskog postupka sa kamatom, a od kritičara Milana Vlajčića iznos od poka miliona dinara, takođe sa kamatom.

2024 © - Vesti online