Subota 08.09.2012.
10:42
Vestionline

US Open: Azarenka protiv Serene za titulu

U finalu posle preokreta protiv Marije Šarapove - Viktorija Azarenka

Beloruska teniserka Viktorija Azarenka plasirala se u finale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je u polufinalu pobedila Ruskinju Mariju Šarapovu sa 3:6, 6:2, 6:4.

Meč je trajao više od dva i po sata, a Azarenka je uspela da se vrati posle izgubljenog prvog seta i prvi put u karijeri izbori finale na US Openu.

"Ponosna sam na ono što sam postigla u ovom meču. Pokušala sam da nađem svoj ritam i da se borim. Dala sam sve od sebe. Pomislila sam da moram da preokrenem i počnem od nule, kao da je u pitanju novi meč. I, pošlo mi je za rukom“, rekla je Azarenka.

S druge strane, Šarapova, koja je izgubila od Azarenke šest puta u njihovih deset duela, rekla je da je izgubila zbog previše grešaka.

"Ovo je veoma frustrirajuće. Jednostavno, ona je podigla nivo svoje igre, a u trećem setu se mnogo oslonila na ritern. Nisam mogla ništa da uradim na njen servis, lako ih je dobila, dok su moji servis gemovi trajali dugo i pravila sam previše grešaka“, istakla je Šarapova.

Beloruskinja će u finalu igrati protiv Amerikanke Serene Vilijams koja je ubedljivo savladala Italijanku Saru Erani sa 6:1, 6:2. Meč je trajao svega 63 minuta.

"Definitivno sam odigrala sjajno. Igrala sam mnogo bolje nego na prethodnim mečevima ovde. Ali, kada igrate protiv nekoga kao što je Erani, to je jedini način. Igrala sam skoro sve vreme u istom ritmu, napravila sam nekoliko grešaka, ali sam se osetila kao ona stara Serena“, kazala je američka teniserka i dodala:

"Nemam šta da izgubim u finalu, igram protiv najuspešnije igračice ove godine. Na papiru, mislim da je ona igra konstantno bolje, ali će to biti dobar izazov za mene“, 


Mlađoj sestri Vilijams je ovo šesto finale na "Flešing Medouzu" i ima priliku da se bori za 15. gren slem titulu u karijeri.

2024 © - Vesti online