Subota 08.09.2012.
10:11
Večernje novosti

Ilić ima najviše nekretnina, a Petković automobila

Ilić prijavio sve, od pašnjaka i njiva, do bazena
 

Članovi Vlade koji su bili funkcioneri i u prethodnom mandatu, mahom su samo "prepisali" svoje stare formulare u koje su uneli promene ličnog dohotka, dok su novi ministri uredno dostavili gde žive, koliko zarađuju i šta voze.

Najvišu platu u Nemanjinoj 11 prima, kako i hijerarhija nalaže, premijer Ivica Dačić kome mesečno legne oko 168.000 dinara na račun. U nekretnima ubedljivo prednjači Velimir Ilić, ministar građevine, koji ima četiri kuće, placeve, voćnjake, pašnjake, poslovni prostor, pa čak i bazen.

Nije iznenađenje ni da je najviše vozila u svom vlasništvu prijavio ministar za kulturu Bratislav Petković, pošto je on vlasnik i Muzeja automobila oldtajmera u Beogradu. Prijavio je dve limuzine i motocikl, a sva vozila su mu starija od 25 godina.

Platu u Vladi ne primaju Žarko Obradović i Milan Bačević koji su kao profesori na platnom spisku fakulteta, dok Slavica Đukić Dejanović zarađuje na Kliničkom centru u Kragujevcu. Ministarka sporta i slavna srpska šahistkinja Alisa Marić prima nacionalnu naknadu zbog dostignuća u vrhunskom sportu, a budžetsku platu kao ministar ne prima ni Goran Knežević koji drži resor poljoprivrede.

Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, Vladin stan dobio je na korišćenje samo Sulejman Ugljanin koji je vlasnik porodične kuće u Novom Pazaru, dok ostali ministri koji ne žive u Beogradu - putuju od kuće.

Najpraznije su rubrike Rasima Ljajića, Nikole Selakovića i Milutina Mrkonjića jer oni u imovinskom izveštaju nemaju ni nekretnine ni automobile. Većina stanova koje su ministri prijavili Agenciji, u suvlasništvu su sa njihovim članovima porodice.

Imovinska karta ministarke energetike Zorane Mihajlović još nije obrađena u Agenciji, dok za Aleksandra Vučića i dalje važi stari formular po kome potpredsednik ne prima platu, a od nekretnina ima samo stan od 117 kvadrata.

2024 © - Vesti online