Petak 07.09.2012.
14:39
Beta

Mijić: Vojvođanski otpor je nemonovan i iznuđen

Foto: Arhiva

"Vojvođanski otpor je iznuđen i odlukama Ustavnog suda o uskraćivanju dela ingerencija pokrajine, ali i porukama predstavnika centralne vlasti", rekao je Mijić za današnji novosadski "Dnevnik".

Prema njegovim rečima, vojvođanski političari imaju obavezu prema građanima da formiraju široki autonomistički front, jer su Vojvođani na majskim izborima glasali drugačije a nisu ni podržali aktuelni Ustav na referendumu pre šest godina.

On je ocenio da su i potezi aktuelne republičke vlasti usmereni na "upodobljavanje" lokalnih vlasti u pokrajini "posebno revoltirali Vovjođane".

Mijić je poručio da oko ideje formiranja širokog autonomističkog pokreta treba da se okupe sve stranke koje se zalažu za promenu Ustava, odnosno za promenu položaja Vojvodine.

Kako je ocenio, pronalaženje konsenzusa o ustavnim promenama i jačanju autonomije postalo je politička potreba svih građana i svih političkih partija u Vojvodini.

"I taj proces je neminovan bez obzira na to ko će u njemu imati kakvu ulogu. Vojvodina neće dozvoliti da se njena autonomija zatire, već će insistirati da se izbori za svoj subjektivitet", kazao je Mijić, koji je i predsednik Pokrajinskog odbora LDP-a.

2024 © - Vesti online