Četvrtak 06.09.2012.
22:51 >> 09:32h
RTV

Počeo Festival uličnih svirača

Grandpa Elliot sa "Playing of change"
 


Producent ovog sastava Mark Džonson je uoči početka koncerta pročitao poruku "Dobro došli u Novi Sad, ovo je Festival uličnih svirača", čime je označio početak ove sve poznatije i priznatije međunarodne manifestacije.

Otvaranju Festivala uličnih sviraca prisustvovalo je više hiljada Novosađana koji su potpuno ispunili centralni gradski trg.

Kako su ranije najavili organizatori, u novoj i proširenoj programskoj koncepciji Festival će ove godine ugostiti preko 150 umetnika sa više od 30 različitih tačaka- iz Španije, Portugalije, Nemačke, Austrije, Holandije, Engleske, Italije, Francuske, Grčke, Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Programi će se do 9. septembra, do kada će ove godine trajati Festival, održavati na 10 punktova u starom jezgru grada - od Trga slobode i Katoličke porte, preko Zmaj Jovine i Dunavske ulice, do saletle u Dunavskom parku i dvorišta Sokolskog doma.

Festival uličnih svirača organizuje novosadska Umetnička asocijacija "Inboks", a pokrovitelj je Grad Novi Sad, uz podršku Sekretarijata za kulturu AP Vojvodine, Turističke organizacije Novog Sada, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije, Evropske komisije i ambasade SAD u Beogradu.

2024 © - Vesti online