Četvrtak 06.09.2012.
13:45
RTS

Oslobođeno 12 osumnjičenih za "pljačku veka"

Kod Prokopa polili "audije" benzinom i zaplili
 

Odlukom veća, jedan od optuženih, Milan Mrvić, osuđen je na sedam godina zatvora zbog učešća u pljački iste firme na Novom Beogradu, kada je oteto oko 23 miliona dinara. Petar Obradović osuđen je za neovlašćeno držanje opojnih droga i izrečena mu je uslovna kazna zatvora od šest meseci (sa rokom proverave od dve godine), dok je Senad Denaj osuđen na pet meseci zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara za neovlašćeno držanje opojnih droga i oružja.

Pročitajte još:

 

Sudsko veće je zbog nedostatka dokaza oslobodilo optužbi za "filmsku pljačku" Uroša Petrovića, Nenada Kurila, Novicu Eleka, Ivana Jureka, Bogdana Restovića, Miloša Markovića, Borisa Polića, Nenada Grčića, i Aleksandra Bulajića. Više tužilaštvo u Beogradu, kao i osuđeni imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu na današnju presudu.

Pljačka konvoja u Ustaničkoj ulici odigrala se kao na filmu. Naoružana grupa od šest pljačkaša sa fantomkama, pancirima i automatskim oružjem presrela je transport novca koji se kretao u dva vozila "sitroen berlingo" ispred Specijalnog suda. Tom prilikom jedan radnik obezbeđenja lakše je povređen. Pljačkaši su oteli pet džakova novca i od radnika obezbeđenja četiri pištolja.

Razbojnici su, zatim, sa dva vozila marke "audi" auto-putem, ispred policijske potere, bežali u pravcu železničke stanice Prokop. Kod stanice Prokop zapalili su svoja vozila, a tom prilikom odjeknule su snažne detonacije.

Uroš Petrović, osumnjičen da je bio organizator ove pljačke, uhapšen je početkom aprila ove godine na Zlatiboru, dok je istovremeno u Novom Sadu hapšen Nenad Kurilo. Novac i dalje nije pronađen.

2024 © - Vesti online