Četvrtak 06.09.2012.
12:08
Beta

Klinton podržao Obamu i laskao prvoj dami SAD

Hvalospevi na račun predsednika SAD: Barak Obama (levo) i Bil Klinton
 

Klinton je na konvenciji demokrata u Šarlotu, u Severnoj Karolini, rekao da nominuje Obamu za drugi mandat pošto je za vodeću funkciju u zemlji potreban čovek koji je "spolja smiren, a iznutra gori za Ameriku".

Klintona je na skupu pozdravilo 15.000 pristalica demokrata, a na kraju govora na bini mu se pridružio i Obama. Bivši američki predsednik je u 50-minutnom govoru uveravao sunarodnike da će Obama, ako bude izabran 6. novembra, uspeti da
stabilizuje ekonomiju, okrivivši njegove prethodnike republikance da
su za sobom ostavili "totalni haos".

Klinton je, pored ostalog, kazao da Obama ima "dobar ukus pošto se oženio Mišel Obamom", na šta se prva dama SAD nasmešila.

"Želim da Barak Obama bude naredni predsednik SAD", rekao je Klinton, i kao jednu od njegovih prednosti naveo da je Obama postavio "osnove modernije ekonomije" koja omogućava stvaranje "miliona radnih mesta".

"Ni ja ni moji prethodnici za četiri godine ne bismo mogli da otklonimo štetu koja je njega sačekala" po dolasku na funkciju, dodao je bivši predsednik.

Klinton i Obama dugo su bili u hladnim odnosima, posle unutarstranačkih izbora za predsedničkog kandidata koje je Hilari Klinton 2008. izgubila od Obame.

Klinton je, takođe, kritikovao republikance i njihovog kandidata Mita Romnija i kazao da pripadnike srednje klase i siromašne čeka mračna budućnost ako republikanci dođu na vlast.

2024 © - Vesti online