Sreda 05.09.2012.
22:44
Beta

Romi dobili subvencije za samozapošljavanje

Vlasnici 10 novoosnovanih firmi su dobili subvenciju u iznosu od 160.000 dinara

Tokom prve godine poslovanja preduzećima će biti na raspolaganju usluge  knjigovodstvene agencije, računarska oprema, logo firme, pečat, vizit karte, a u poslovanju će imati pomoć i potporu mentora.

Vlasnici su dobili subvenciju u iznosu od 160.000 dinara, koje su obezbedili pokrajinski sekretarijat za privredu i Nacionalna služba za zapošljavanje, kao i 40.000 dinara koje je obezbedila vojvođanska Kancelarija za inkluziju Roma.

Ugovori su deo projekta "Poboljšanje zapošljavanja Roma u Vojvodini", koji je prošle godine pokrenula Kancelarija za inkluziju Roma, u saradnji sa pokrajinskom vladom.

Reč je o programu koji je vredan oko 238.000 evra i koji će trajati dve godine.

Evropska unija je za sprovođenje programa izdvojila oko 209.000 evra.

Cilj projekta je unapređenje društveno-ekonomskog položaja Roma, odnosno stvaranje novih mogućnosti za zapošljavanje ove nacionalne zajednice, putem povećanja njihovih kvalifikacija u sektorima proizvodnje i uslužnih delatnosti.

Projekat se realizuje u 20 vojvođanskih opština: Novi Kneževac, Kikinda, Sombor, Apatin, Kula, Bečej, Senta, Žitište, Odžaci, Srbobran, Žabalj, Zrenjanin, Novi Sad, Beočin, Inđija, Ruma, Pećinci, Pančevo, Kovin i Bela Crkva. 

2024 © - Vesti online