Sreda 05.09.2012.
19:20
Beta

SNS: Ne kidišemo na praznu kasu Novog Sada

SNS je reagujući na saopštenju DS-a, naveo da želi da od prvog dana vlasti u Novom Sadu pokaže kako se na stručan, kompetentan i pošten način vodi grad čiji su građani dali ogromno poverenje koaliciji koju će predvoditi.

"Poslednje saopštenje Pokrajinskog odbora DS predstavlja potpuno odsustvo realnosti

i svesti da im vrlo skoro predstoji odlazak u opoziciju, na sreću i radost mnogih Novosađana, koji su godinama bili taoci njihove nesposobne, bezidejne i korumpirane vlasti", navodi se u saopštenju.

SNS je pozvao sve političke stranke da se uzdrže od reakcija svih vrsta, da se suoče sa realnošću i da na miran dostojanstven i krajnje demokratski način predaju vlast onima za koje su se Novosađani u velikom broju opredelili.

Pokrajinski odbor DS optužio je SNS i njene partnere da pokušavaju pod svaku cenu da "okupiraju" Novi Sad, služeći se prljavim sredstvima.

"Nije nervozan onaj koji odlazi ostavljajući uređen sistem, uredne račune i punu kasu, već je nervozan onaj koji žuri da se domogne okupacionog plena", navodi se u saopštenju DS-a.

DS je optužila SNS da na vlast pokušava da dođe tako što na nju kidiše, ne birajući sredstva i ne poštujući izbornu volju građana, a unoseći nemir i atmosferu linča.

Stranke i odborničke grupe okupljene oko SNS-a potpisale su koalicioni sporazum koji broji 42 odbornika, što je dovoljno za novu većinu u Skupštini Novog Sada.

Predsednica Skupštine grada Aleksandra Jerkov zakazala je nastavak odložene vanredne sednice Skupštine grada za 12. septembar. Na toj sednici trebalo bi da se rapravlja o predlogu opozicije za smenu gradonačelnika Igora Pavličića, Gradskog veća i svih rukovodećih mesta u gradu.

2024 © - Vesti online