Sreda 05.09.2012.
16:33
Beta

Tadić traži smenu pomoćnika ministra kulture

Traži smenu zbog propogande za vreme Miloševića: Boris Tadić
 

"Zalaganje pomoćnika ministra kulture Dragana Kolarevića za revoluciju kulturne politike, o kojoj je upoznao javnost u svom autorskom tekstu 'Vreme je za prvi srpski kulturni ustanak', predstavlja izraz opasne namere obeležavanja pojedinaca sa ciljem uskraćivanja osnovnog prava na slobodu mišljenja i političkog izbora", naveo je Tadić u pisanoj izjavi medijima.

Dragan Kolarević

Tadić je ocenio da sastavljanje spiskova sa imenima istaknutih kulturnih radnika koji se optužuju da su nosioci i izvršioci pogubne antisrpske politike predstavlja skandalozan, anticivilizacijski čin koji je u najstrašnijem obliku već viđen u istoriji u doba nacizma.

"Poziv na ustanak protiv neistomišljenika, diskriminatorsko etiketiranje građana koji imaju drugačiji politički stav je čin koji u civilizovanom svetu zaslužuje najoštriju osudu", naveo je Tadić.

Prema njegovoj oceni, promenjena retorika novih vlasti je samo politička zavesa iza koje se kriju istinske namere i vrednosti koje se iskazuju kroz akte koji afirmišu diktaturu.

2024 © - Vesti online