Utorak 04.09.2012.
15:11
Beta

Ivković: Sve sami možemo da rešimo

Moramo da dobijemo sve tri naredne utakmice - Duda Ivković

"Imamo neobično mnogo oscilacija u timu. Zabrinut sam, ali želim da posao uradim najbolje što mogu. Imamo strahovito mnogo problema. Ja preuzimam svu odgovornost, mi nismo fajterski tim koji je fizički dominantan, ali su igrači talentovani i trude se. Krizu možemo da prebrodimo čvrstinom i timskim duhom", rekao je Ivković novinarima u beogradskoj hali Pionir.

Srbija predstojeću utakmicu u Grupi A igra u sredu protiv Slovačke, a do kraja kvalifikacija sastaće se i sa Estonijom i Izraelom.

"Pred nama je situacija da moramo da dobijemo naredne tri utakmice. S obzirom na rezultate, naša grupa je verovatno najteža. U povoljnoj smo situaciji pošto sve možemo sami da rešimo. Umor kod igrača ne postoji, mi imamo najmlađi tim u Evropi i najlakše nam je da se oporavimo", kazao je Ivković.

Srpski selektor je istakao da njegovi košarkaši nisu imali adekvatan napredak u svojim klubovima prošle sezone i da je to jedan od glavnih razloga krize.

"Plasman na Evropsko prvenstvo je bio cilj od prvog dana, to nam je neophodno, a drugi cilj je, s obzirom na sedam debitanata, afirmacija što više igrača. U tu situaciju smo došli zbog mnogih povreda, otkaza i ostalog. Naši igrači, za razliku od ostalih, nisu imali adekvatan napredak u svojim klubovima", istakao je Ivković.

Zamenik kapitena reprezentacije Srbije Duško Savanović rekao je da je njegovoj ekipi uzdrmano samopouzdanje.

"Utakmica protiv Slovačke nam je bitna, posebno jer smo pod dozom moranja. Svake nedaće možemo da rešimo, pa tako i ovo, i naravno da očekujem pobedu. Nismo mi loši, ali došli smo do tačke kada nam je uzdrmano samopouzdanje", rekao je Savanović.

Srbija posle sedam odigranih utakmica u kvalifikacijama ima četiri pobede i tri poraza. Utakmica osmog kola između Srbije i Slovačke igraće se sutra u 20.30 u hali u Zrenjaninu koja ima kapacitet 2.500 mesta, a ulaznice će biti besplatne.

2024 © - Vesti online