Utorak 04.09.2012.
09:50
Beta

Pajtić: Neću dozvoliti širenje šovinizma

Povodom učestalih šovinističkih grafita u Novom Sadu, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da građani Vojvodine "itekako umeju da se brane"
 

"Itekako umemo da se branimo i tek smo počeli to da pokazujemo", poručio je Pajtić, povodom jučerašnjeg protestnog okupljanja "Protiv mržnje, stop fašizmu", koje su organizovale nevladine organizacije, u znak protivljenja šovinizmu. Dodao je da je to poruka da građani Vojvodine neće dozvoliti da se širi šovinizam.

"Nećemo dozvoliti da u Vojvodini bude linčovan bilo ko zbog svoje etničke, verske ili političke pripadnosti, nećemo dozvoliti da se u Vojvodinu unosi nemir. Vojvodinu ćemo čuvati, jer Vojvodina treba da bude stabilna. Građani Vojvodine u ogromnoj većini ne žele da budu deljeni, već žele da žive u skladu", rekao je Pajtić.

I ovo:

Plakati u NS: Rodni Troter tj. Pavličić

Nepoznati počinioci ispisali su pre nekoliko dana na zgradi Filozofskog fakulteta grafit: "Pavličiću ustašo. Gotov je. Sledeća je Vojvodina." Sa te zgrade je nestala i tabla sa nazivom Ulice dr Zorana Đinđića.

Nepoznati počinioci su i u prigradskom naselju Veternik ispisali grafit "Čanak ustaša".

U Novom Sadu već nedeljama traju pokušaji SNS-a da smeni lokalnu vlast predvođenu Demokratskom strankom i gradonačelnikom Igorom Pavličićem.

2024 © - Vesti online