Utorak 04.09.2012.
09:28
Press

Popovićeva TV Avala zvaće se TV Narodna

Željko Mitrović ostao bi jedan od vlasnika nove Narodne TV, ali glavnu reč što se programa tiče vodiće Saša Popović, direktor Grand produkcije.

Pregovori o preuzimanju televizije Avala ušli su u završnu fazu: TV Narodna zadržaće filmove i serije koje su se i do sada emitovale, a vratiće informativu
 

Preostala dva "Grandova" poduhvata "Grand šou" i "Zvezde Granda" ostaće na ružičastoj televiziji najmanje još jednu sezonu, dok će nova Narodna TV napraviti veliki broj svojih muzičkih emisija na kojima će se i zasnivati koncept programa.

Prema izvoru Presa, Popović će zadržati filmove i serije koje su se i do sada emitovale, a jedna od najzanimljivijih novina biće svakako vraćanje informative u programsku šemu. Izvor blizak Popoviću tvrdi da on neće deliti otkaze onima koji od jeseni žele da rade na ovom TV kanalu.

Ovaj dogovor koji je pri samom kraju jedna je i od poslednjih šansi ove televizije da kroz novu vlasničku strukturu i značajno komercijalniji program uspe da opstane i prebrodi višemesečnu krizu.

Trenutni suvlasnici TV Avale su sa najvećim udelom od preko četrdeset procenata Danko Đunić i austrijska filma "Grindberg investment", dok nešto manje od dvadesetine poseduje vlasnik Pinka Željko Mitrović.

Pretpostavlja se da je jedan od ključnih razloga što Popović kupuje Avalu najava vlasnika Pinka Željka Mitrovića da u novoj programskoj šemi forsira pop i rok muziku, što znači redukciju emisija iz "Grand produkcije". Saša Popović je ovog leta kupio veliki TV studio, dodatnu rasvetu i drugu TV opremu, a zakupio je satelitski i kablovski kanal, gde je planirao da prezentuje nove programe svoje kuće.

2020 © - Vesti online