Ponedeljak 03.09.2012.
13:31
Vestionline, B92

Janko: Fokusiran sam, što nije lako za protivnika

Janko Tipsarević

Tipsarević je do trijumfa nad Slovencem došao sa 6:4, 6:3, 7:5 i u borbi za mesto u četvrtfinalu čeka ga duel sa Filipom Kolšrajberom iz Nemačke. On je do plasmana među 16 najboljih u Njujorku došao trijumfom nad domaćim teniserom Džonom Iznerom sa 3:2, po setovima 6:4, 3:6, 4:6, 6:3, 6:4, pošto su ostali na terenu do 2.30 ujutro po lokalnom vremenu.

"Bio sam uporan. Bio sam malo iznenađen kako je Žemlja igrao. Nadao sam da će on početi da mi šalje kratke lopte i da će se uplašiti što ne igramo na većem terenu. Ali, on je pravio vinere van situacija koje su imale smisla i to mi je dalo nadu da ako ostanem sabran i ako budem nastavio da budem u meču, da će se sve preokrenuti. Donekle sam ipak i očekivao njegovu takvu igru. Za njegov neki nivo, on je ostvario ono što je sebi zacrtao i kada je došao na teren počeo je da puca iz svih oružja. Svi su mi pričali da je veliki borac, da puno trči i sve stiže“.

U duelu Tipsarevića i Žemlje na terenu je viđen okršaj dvojice boraca.

"To je jedan od razloga zašto sam tu gde sam. Ranije sam imao veće oscilacije, dešavalo mi se da odlutam i da nisam mentalno tu. Sada sam konstantno tu, a to nije lako za protivnika“, naglasio je Tipsarević i dodao:

"U delu sam žreba gde svako može svakoga da dobije, to je šansa za sve nas. Iskreno, ne razmišljam o tome, ali bi mi sledeća pobeda mnogo značila jer bih voleo da prođem što dalje mogu“.

2024 © - Vesti online