Nedelja 02.09.2012.
19:09
Vestionline

Đoković lako do osmine finala US Opena

Dominacija - Novak Đoković

Đoković će u osmini finala poslednjeg grend slema u sezoni igrati sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom, koji je takođe u tri seta bolji bio od Aleksandra Dolgopolova sa 6:4, 6:4, 6:2. Novak i Vavrinka do sada su se sastali 11 puta i srpski teniser vodi sa 9:2 u pobedama.

Novaku je trebalo 100 minuta igre da zabeleži petu pobedu u šest međusobnih okršaja sa Benetoom.

Srpski teniser bio je dominantan tokov čitavog meča, i nije dozvolio ni jednu priliku za brejk Benetou, dok je on realizovao pet od osam prilika za oduzimanje servisa.

Đoković je dobro otvorio meč i već pri rezultati 3:2 napravio je brejk. Francuski teniser uspeo je u nastavku da sačuva svoj servis i osvoji još jedan gem, međutim, Đoković je bio siguran na servisu i završio svoj prvi set u svoju korist.

Na početku drugog seta Đoković je odmah oduzeo servis Benetou, a nakon toga je osvojio gem na svoj servis za 2:0. Francuz se držao do 4:2, kada je ponovo serijom grešaka izgubio svoj servis, pa je Novak priveo set kraju sa 6:2.

Treći set obeležili su sigurni servisi oba tenisera, nije bilo prilika za brejk, pa je rezultat 2:2. Prvi brejk stigao je u petom gemu, na servis francuskog tenisera, a zatim ga je Novak osigurao sjajnom igrom u svom servis gemu. Posle toga Francuz kao da se predao, posto je Đoković ponovo napravio brejk i priveo meč kraju.

"Ovo je bio veoma rani meč za mene, odigrao sma skoncentrisano, svaki poen i važna je još jedna pobeda. Trudio sam se da unapredim servis, da češće izlazim na mrežu i tako osvajam lake pone", rekao je Đoković posle meča.

Kasnije večeras, Janko Tipsarević u tri seta pobedio Slovenca Grega Zemlju, čime je izborio ulazak među najboljih 16 igrača na US Openu.

2024 © - Vesti online