Nedelja 02.09.2012.
18:46 >> 21:00h
Beta

Osuda lomljenja Đinđićeve table

Na meti: Igor Pavličić, gradonačelnik Novog Sada
 

Pokrajinski odbor Demokratske stranke najoštrije je osudio "hajku" koja se vodi protiv gradonačelnika Novog Sada i predsednika novosadskog odbora te partije
Igora Pavličića.

"Novosađani su na izborima nedvosmisleno pozitivno ocenili četvorogodišnji rad i rezultate tima Igora Pavličića, poverivši najviše glasova listi DS-a i njenim koalicionim partnerima", navodi se u saopštenju za javnost.

"DS poziva nadležne organe da učine sve kako bi se vandali identifikovali, a političkim strankama, koje danima pod plaštom 'prekomponovanja vlasti' vrše pritisak na odbornike širom Srbije, poručuje da prestanu sa pretnjama, ucenama i izigravanjem demokratije i izborne volje građana Srbije", navodi se u saopštenju DS-a.

NVO zovu Novosađane na protest zbog mržnje i fašizma

Koalicija nevladinih organizavija Građanska Vojvodina pozvala je Novosađane da se u ponedeljak u 17 sati okupe ispred Filozofskog fakulteta, u znak protesta zbog, kako se navodi, narastajuće mržnje i šovinizma u gradu.

Nevladine organizacije su najoštrije osudile ispisivanje grafita mržnje i otkidanje table s nazivom ulice ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđić i pozvali građane da zajedno s njima prekreče te grafite.

"Novosađani moraju dići glad protiv onih koji ponovo pokušavaju da promovišu šovinizam i mržnju prema svemu što je drugačije. Ako sada ne reagujemo, sutra će već biti kasno", navodi se u saopštenju.

 


Pavličić je ocenio da grafiti imaju veze sa političkom situacijom u gradu i optužio SNS da vlast pokušava da preuzme "silom".

Srpski pokret obnove (SPO) osudio je lomljenje table s nazivom Ulice Zorana Đinđića u Novom Sadu i pisanje uvredljivih grafita.

Protest: Srpski pokret obnove

SPO je u saopštenju taj događaj okarakterisao kao vandalski čin nerazumnih ljudi i zatražio od organa gonjenja da hitno otkrije počinioce i rasvetli njihove motive.

Nepoznati počinioci otkinuli su tablu s nazivom Ulice Zorana Đinđića u Novom Sadu i ispisali šovinističke grafite protiv gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića.

2024 © - Vesti online