Subota 01.09.2012.
20:12 >> 20:33h
Beta

O čemu se priča na sednici SPS-a

Na lokalu treba prekomponovati vlast po uzoru na republičku: Obradović

Zamenik predsednika SPS-a Žarko Obradović izjavio je da je predsedništvo na sednici u sedištu stranke na Studenstskom trgu razgovaralo o rezulatitima rada vlade koji su ocenjeni kao dobri.

- Predsedništvo je saglasno da Vlada radi dobro, da postoji timski duh, ali da ima i problema koje treba rešiti, izjavio je Obradović za B92 i dodao da je bilo reči i o tome šta vladu čeka u narednom periodu i kako rešiti manjak novca u bužetu.

- Razgovarali smo o dva problema - deficitu novca u prvih šest meseci - nastalom pre formiranja nove vlade, i kako ga možemo smanjiti, kao i o tome kako otvoriti nova radna mesta i sačuvati postojeća - odnosno kako unaprediti životni standard građana, kazao je ministar.

Prema njegovim rečima, predsedništvo je razgovaralo i o evropskom putu Srbije, s obzirom da predsednik stranke i premijer Ivica Dačić sledeće nedelje tim povodom putuje u Brisel. Obradović je dodao da će Dačić u Briselu razgovarati i o evrospkom putu Srbije i članstvu u EU kao i dijalogu sa Prištinom.

"Tema o kojoj smo razgovarali je i da je logično da se izvrši prekomponovanjanje vlasti saglasno republickom modelu. To se odnosi i na Novi Sad i gde postoji većina koja može biti formirana po republičkom modelu...", kazao je on i dodao da su se članovi predsedništva saglasili da treba da dođe do prekomponovanja vlasti, ali je dodao da to nije ništa neobično, jer je rađeno i pre četiri godine. 

Upitan da li će taj model važiti i za Beograd, on je rekao:

"Ne, o Beogradu nismo još razgovarali."

Obradović je negirao da SPS okleva oko prekomponovanja vlasti u Novom Sadu i drugim opstinama gde je to moguće i ponovio da "oko toga postoji apsolutna saglasnost Predsedništva SPS-a".

2024 © - Vesti online