Subota 01.09.2012.
17:04
Vestionline, zvanični sajt

Ivković: Želimo da se revanširamo Crnogorcima

Izvukli pouke - košarkaši Srbije

"Najpre želim da čestitam selekciji Crne Gore na sjajnim igrama i odličnim rezultatima koje su ostvarili u dosadašnjem toku kvalifikacija. Sa druge strane mi smo već sedam dana na putu, posle utakmice u Tel Avivu direktno smo doputovali u Niš gde smo igrali sa Islandom, a zatim imali dva treninga kako bi se što bolje pripremili za gostovanje u Podgorici. Verujem da smo izvukli pouke iz poraza u Beogradu i da ćemo biti znatno spremniji za ovaj duel", rekao je selektor Dušan Ivković za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

On je dodao da ima dosta prostora za napredak u igri, a kao veliko ohrabrenje uoči odlučujućih mečeva naveo oporavak kapitena Nenada Krstića i Zorana Ercega.

Kapiten Krstić istakao je da se raduje utakmici u rasprodatoj dvorani "Morača".

"Možda će Crna Gora biti pod manjim pritiskom, jer je praktično obezbedila plasman na EP. Bez obzira na sve, očekujem tešku utakmicu, na mali rezultat, gde će u prvom planu biti čvrste odbrane. Raduje me što će dvorana biti puna, to svakom igraču predstavlja dodatni motiv.Crnogorci su uspeli da odole u prepunoj Areni , pokažu karakter i dođu do trijumfa, verujem da možemo da im na isti način uzvratimo u Podgorici", rekao je Krstić.

Crna Gora u A grupi kvalifikacija ima maksimalnih šest pobeda, dok je Srbija ostvarila skor od četiri pobede i dva poraza.

2024 © - Vesti online