Subota 01.09.2012.
14:22 >> 18:50h
Beta

Lokalizovan požar kod Leposavića: Nisu hteli pomoć Prištine

U požaru koji je izbio juče posle podne izgorela su dva pomoćna objekta ali su kuće spasene i zaustavljeno je dalje širenje vatre
 

U požaru koji je izbio juče posle podne izgorela su dva pomoćna objekta ali su kuće spasene i zaustavljeno je dalje širenje vatre.

U gašenju požara učestvovali su meštani, vatrogasci i radnici Odeljenja za elementarne nepogode koji su i dalje na terenu i prate da vetar koji duva ne raspiri vatru.

I ovoga puta izostala je pomoć Kfora iako je, po rečima člana Opštinskog veća Leposavića Zorana Milojevića, ova misija blagovremeno obaveštena o svim požarima koji si na severu Kosova u poslednjih petnaestak dana, uništili velike površine šuma, niskog rastinja i livada.

"Tražili smo preko predstavnika Unmika da nam Kfor pomogne u gašenju požara, ali oni jednostavno neće da pomognu. Cilj im je da nas nateraju da mi pomoć tražimo preko kosovskih institucija u Prištini koje mi ne priznajemo i ne prihvatamo", rekao je Milojević.

"Kfor je još jednom izašao iz svog mandata i umesto da se bavi stvaranjem uslova za bezbedan život pripadnika svih nacionalnih zajednica na Kosovu i Metohiji, ova vojna misija je servis kosovske vlade i sve se češće bavi političkim a ne bezbednosnim pitanjima", rekao je Milojević.

U opštini Leposavić u poslednje dve sedmice vatrena stihija je progutala oko 300 hektara šuma, niskog rastinja i livada, a požari je bilo i u selima oko Zvečana.

2023 © - Vesti online