Subota 01.09.2012.
09:32
Večernje novosti

"Omamili su me i na silu podveli Turčinu"

Foto: Arhiva
 

Ona je na nagovor svoje gazdarice, preko koje je angažovana na prestoničkim splavovima, ovog leta otišla na Crnogorsko primorje, kako bi zabavljala bogate strance na jahti jednog kontroverznog hrvatskog biznismena.

P. H. kaže da je od drugih devojaka, posle te košmarne noći, čula kako je ipak otišla nasamo u sobu sa tim Turčinom, i da nije odavala utisak da to radi protiv svoje volje. Makro, odnosno "čovek zadužen za njenu bezbednost“, kako ga ona zove, kasnije joj je priznao da ju je omamio lekom "rivotril“, uz opasku da se zna zašto je ona tu i da ne može da odbija klijente.

"Tada sam odlučila da pobegnem. Pozvala sam NVO "Sigurna pozicija“ i rešila da iznesem u javnost kako manipulišu nama i podmuklo nas zloupotrebljavaju", rekla je P. H. i dodala da je na jahtama ostalo nekoliko desetina devojaka iz Srbije nad kojima se na isti način iživljavaju.

Ko, kako i odakle regrutuje devojke iz Srbije u Crnu Goru, za "Novosti“ objašnjava Dejan Nestorović, direktor NVO "Sigurna pozicija“, koja se bori protiv organizovane prostitucije, trafikinga i svakog vida diskriminacije.

"Da se antidepresiv „rivotril“ sipa u piće neposlušnim devojkama, nije tajna", govori on. "Lično sam bio svedok na jednom splavu na Novom Beogradu, koji je zajedno sa klubom na Adi Ciganliji centar za regrutaciju prostitutki za Crnu Goru. Devojke su u tim klubovima obično angažovane u VIP separeima, a "rivotril" ih omamljuje i one postaju polusvesne, i pristaju na sve."

Posrednik u prostituciji na tom splavu je žena, kako bi lakše zadobila poverenje mladih i naivnih devojaka. Ona ih vrbuje da odu na more "na nekoliko dana“, uz priču da će se na luksuznim jahtama dobro provesti i da će zaraditi.

"Ali gotovo uvek završe u rukama nemilosrdnih makroa", tvrdi on. "Jer, iako budu zaštićene i čuvane do odlaska na primorje (imaju plaćen avion, prevoz ih čeka do hotela, a gliserom idu na jahte) kada se jednom na jahtu ukrcaju, teško mogu odatle da se izbave."

2024 © - Vesti online