Subota 01.09.2012.
09:11
Blic

NS: Odbornici rušioci vlasti u karantinu

Od izbora odražanih u 2012. godine u Novom Sadu ne prestaje borba oko smene vlasti
 

Odbornici se trenutno nalaze u hotelu "Norcev" na Fruškoj gori gde će bukvalno biti izolovani od sveta.


Ovu meru gradski lideri stranaka preduzeli su kako bi isključili svaku mogućnost da neki od odbornika "preleti" u suprotni tabor.

U Novom Sadu već kruže priče kako je aktuelna vlast za veoma visoku sumu pokušala da "ubedi" pojedine odbornike iz ove šarolike koalicije da se predomisle, promene stranku ili se jednostavno ne pojave na narednoj sednici Skupštine grada.

Ova ekstremna mera preduzeta je kako se novoformiranoj gradskoj većini ne bi ponovio debakl od prošle srede, kada se na vanrednoj sednici koju su sami tražili i pokušali da semene gradsku vlast nisu pojavili odbornici.

Naime, spornog dana koalicija okupljena oko SNS-a pojavila se isped zgrade skupštini, ali se ispostavilo da im je jedan od poslanika usput "nestao", te su umesto potrebnih 40 odbornika koji bi činili apsolutnu većinu, imali 39.

Shvativši da ga nema, izbegavali su da uđu u salu za zasedanje zbog čega je predsednica Skupštine, Aleksandra Jerkov, nakon 45 minuta čekanja, bila prinuđena da sednicu odloži ne neodređeno vreme.


Prema saznanjima Blica, nastavak ove nikad održane sednice, nova većina očekuje u utorak 4. septembra. Sve do tada 40 odbornika "uživaće" u lepotama Fruške gore.

2024 © - Vesti online