Subota 01.09.2012.
17:32
D. Petrović - Vesti

Žestoka borba za svakog gledaoca

ŽIRI PRVOG GLASA: Aleksandra Radović, Vlado Georgiev i Saša Miloševića Mare
 




Evidentan je sunovrat vodećih televizija poput RTS-a, čiji je program zasnovana na brojnim reprizama domaćih serija koje su se smučile narodu, kao i RTV Pinka koji ove jeseni namerava da povrati vodeće pozicije kad su u pitanju komercijalne televizije.

Iako su popularnost stekli emitovanjem folk i turbo-folk muzike, Mitrović je rešio da napravi zaokret i okrene se, kako kaže, mlađoj, urbanijoj publici i gledaocima će ponuditi čak 35 novih emisija, mahom muzičko-zabavnog tipa "Prvi kuvar Srbije", "Slaži ako smeš", "Đavolja večera"... Na stranu to što učesnicima raznim rijaliti šou-programima koji su bili okosnica programa ranijih godina još nije u potpunosti isplatio sva dugovanja, vlasnik ružičaste televizije je optimista i veruje da će novim programom pokopati konkurenciju, posebno Prvu TV koja mu je kost u grlu poslednju godinu. Nije ni čudo, pošto Prva beleži konstantan porast gledanosti, uglavnom zahvaljujući turskim sapunicama, koje mahom srpske domaćice i sve veći broj nezaposlenih prosto gutaju pokušavajući da pobegnu od realnosti i svakodnevnih problema.

I MI POSTAJEMO URBANI: Ognjen Amuižić ispred ekipe Pinka
 

Ali, Prva (mudro) nije zapostavila ni domaće serije, pa se već najavljuje emitovanje drugog serijala "Budva na pjenu od mora", kao i serija "Folk" čija je pilot epizoda podigla veliku medijsku prašinu, nastavak serije "Pevaj, brate" i novu sezonu muzičkog takmičenja "Prvi glas Srbije", koji je u prethodnoj sezoni potpuno pokopao slične emisije na drugim TV stanica.

Javni servis RTS, iako najveća srpska televizija s najvećim mogućnostima, opet je u zapećku. Večiti direktor Aleksandar Tijanić nema vremena da se bavi televizijom i programom, iako ga već godinama svako malo prozivaju zbog potpuno zapostavljenog školskog, naučnog, dokumentarnog, pa i muzičkog programa na RTS-u. Građani za pretplatu dobijaju reprize, ali možda će se nešto ove jeseni promeniti. Kako najavljuju od septembra počinje emitovanje drugog serijala "Sva ta ravnica", ali sada pod imenom "Jagodići", pa producent serije i glavni glumac Dejan Lutkić konačno može da odahne posle višemesečnog natezanja oko termina za emitovanje.

U novom programskoj šemi naći će se i serija "Šešir profesora Koste Vujića", nastao od istoimenog filma Zdravka Šotre, kao i još nekoliko, nadamo se, potpuno novih serija, jer su stare i po sto puta reprizirane serije "Bolji život", "Srećni ljudi" već svi naučili napamet.
 

Neizvesna sudbina Avale


U sklopu rešavanja brojnih problema koji su mu se nakupili Željko Mitrović pokušava da se reši i manjinskog paketa akcija TV Avale. Kako pišu beogradski mediji, kandidat za njegovo mesto u Avali je Saša Popović, direktor Granda. Međutim, u najvećoj srpskoj izdavačkoj kući ne žele da kažu ništa osim da su "pregovori u toku, a rasplet neizvestan". Posle višemesečnog štrajka zaposlenih, Avala poslednjih meseci emituje samo minimum programa uglavnom dobro poznate serije i filmove, tek toliko da ne izgube nacionalnu frekvenciju.

2024 © - Vesti online