Petak 31.08.2012.
21:45
Beta

Janković objavio spisak "orlića", Ninković debituje

"Orlići" najpre putuju u Dansku, pa dočekuju Makedoniju

Srbija će u okviru Grupe četiri 7. septembra gostovati Danskoj u Alborgu, dok će tri dana kasnije dočekati Makedoniju u Kruševcu.


Mlada reprezentacija Srbije posle šest odigranih utakmica zauzima prvo mesto u Grupi četiri sa 14 bodova, dva više od drugoplasirane Danske, a pet od Makedonije, koja je treća.

Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine održaće se od 15. do 28. juna sledeće godine u Izraelu.

"Nalazimo se u samom finišu kvalifikacija, na prekretnici. Ovaj ciklus traje već godinu i po dana i uložili smo ogromnu energiju koja je rezultirala prvim mestom u grupi. Računica je više nego jasna, već u Danskoj želimo da pobedom obezbedimo prvo mesto i mirniji ulazak u baraž", rekao je Janković novinarima u Beogradu.

Janković koji je i trener Crvene zvezde, kazao je da ne veruje da će poraz od Bordoa u baražu za Ligu Evropa mnogo uticati na fudbalere crveno-belih koji su članovi nacionalnog tima do 21 godine.

"Psihološki se sa njima radi svakog dana. Bio bi svojevrstan šok i da je Zvezda prošla, pa bi trebalo amortizovati celu euforiju. To su mladi momci, gledamo njihovo sazrevanje i stasavanje i ja nemam ni jedan odsto sumnje da će oni iz tog poraza izaći bolji i jači", kazao je Janković.

Jedini debitant na spisku selektora je 17-godišnji fudbaler Partizana Nikola Ninković.

"Ninkovićev poziv je došao kao stimulans i nagrada za mladog momka koji dosta dugo igra na visokom nivou u Partizanu i omladinskoj reprezentaciji Srbije", rekao je selektor mlade reprezentacije.

Janković je istakao da će njegov tim pokušati da u poslednjem kolu pobedi i Makedoniju - zbog koeficijenta koji određuje nosioce za baraž koji predstoji nakon grupne faze.

"Status nosilaca za baraž određuje se na osnovu koeficijenta iz ovog i tri prethodna ciklusa, tako da je svaki bod bitan. Kada dođemo do baraža pričaćemo dalje, ne bih voleo da preskačem stvari. Danska je prva, ne bih ni o Makedoniji mnogo pričao. Sada smo na 90 minuta od baraža", objasnio je Janković.

On je rekao da je njegov tim zahvaljujući dobrom radu dva kola pre kraja "drži sve konce u svojim rukama".

"Velika mi je želja bila da kvalifikacioni ciklus završim sa reprezentacijom i zahvalan sam Savezu što mi je to omogućeno. Ovo što smo do sada uradili gradili smo na dva neuspeha u prethodnom ciklusu. Gradili smo tim koji pobeđuje, koji poštuje sebe, svoj rad i svakog protivnika i došli smo u situaciju da dva kola pre kraja držimo konce u svojim rukama", rekao je Janković.

Na spisku su:
Golmani: Branimir Aleksić (Spartak), Aleksandar Kirovski, Marko Dmitrović (Crvena zvezda);
Odbrambeni igrači: Nemanja Gudelj (Breda), Marko Petković, Milan Rodić (OFK Beograd), Slobodan Medojević (Volfsburg), Aleksandar Pantić (Rad), Miloš Kosanović (Krakovija), Filip Mladenović (Crvena zvezda);
Fudbaleri sredine terena: Vuk Mitošević (Vojvodina), Miloš Jojić, Saša Marković, Nikola Ninković (Partizan), Nenad Krstičić (Sampdorija), Filip Malbašić (Hofenhajm), Luka Milivojević (Crvena zvezda);
Napadači: Nemanja Kojić (Rad), Đorđe Despotović (Spartak), Luka Milunović i Ognjen Mudrinski (Crvena zvezda).

2024 © - Vesti online