Petak 31.08.2012.
12:45
Srna

"Srbija neće ući u NATO"

Nećemo ući u NATO : Aleksandar Vučić sa Deberom Ešenhurts i ambasadorkom SAD u Srbiji, Meri Vorlik
 

Na sastanku je istaknut značaj saradnje u okviru Programa državnog partnerstva, koji je obostrano važan i koristan u svim segmentima bilateralne vojne saradnje.

Vučić je posebno istakao značaj ekspertske pomoći ove američke garde za dalji razvoj baze "Jug" i skoru obuku vojnih sveštenika Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

On je izrazio nadu da će Nacionalna garda Ohaja i u narednom periodu nastaviti sa podrškom procesu reforme sistema odbrane Srbije.

To se odnosi na oblasti profesionalizacije oružanih snaga, učešću na zajedničkim obukama i vežbama, jačanje kapaciteta regionalne saradnje i daljeg usavršavanja i školovanja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Vučić je zahvalio američkoj strani za pomoć u opremanju i modernizaciji savremenim sistemima i donaciji 17 vozila tipa "hamer", koji će putem Programa inostrane vojne pomoći biti dopremljeni Vojsci Srbije.

General-major Debora Ešenhurst istakla je da je Program državnog partnerstva sa Srbijom jedan od najkvalitetnijih koji SAD ostvaruju sa više od 60 država u svetu i potvrdila nastavak podrške i pomoći u svim težišnim oblastima saradnje.Ona je predložila da Vučić uskoro poseti američku državu Ohajo i lično se upozna sa kapacitetima i mogućnostima Nacionalne garde.

2024 © - Vesti online