Četvrtak 30.08.2012.
15:56
Vestionline, Telegraf.rs

Navijači PAOK-a i Partizana "luduju" Bečom

Demoliran kafić u Beču

Grčki i austrijski mediji izveštavaju o sinoćnjem demoliranju kafića u centru Beča. Potresna isposvest jednog od svedoka koji je uspeo fotografijom i da ovekoveči dešavanja oko 21 čas po srednjeevrospkom vremenu.

"Ovako nešto nisam doživeo u životu", rekao je kratko momak u izjavi za austrijski oe24.at.

Prema pisanju tamošnjim medija u neredima je učestvovalo oko 50 navijača PAOK i nekolicina pristalica Partizana koji su tokom dana vreme proveli sa “braćom” iz Soluna. Epilog sinoćnjeg divljanja je jedan razbijen kafić, huligani su bacali stolice, razbijali stakla na ulazima.

Portparol policije Robert Hasliher potvrdio je da su navijači u tuči koristili čaše i stolice jednog ugostiteljskog objekta. Takođe, zapaljeno je i par baklji.

"Kada je policija stigla sve je već bilo završeno", dodao je on ukazujući da su čuvari reda malo kasnije u blizini mesta sukoba zaustavili grupu grčkih navijača, ali pošto nikome nisu mogli da dokažu učešće u tuči, oni su pušteni.

Austrijski mediji i policija strahuju od većih nereda tokom današnjeg dana, jer je iz Soluna krenulo nekoliko hiljada navijača PAOK-a, a karata za gostujući sektor je manji od 1000. Kada se na to doda veliki broj Srba u austrijskoj prestonici, mahom navijača crno – belih, jasno je da će Beč tokom celog dana biti u znaku prijateljstva PAOK-a i Partizana.

Podsećamo navijači Rapida (u bratskim odnosima sa pristalicama Panatinaikosa) su prošli četvrtak izazvali nerede na stadionu u Solunu, gde su se sukobili sa navijačima PAOK-a.

Zbog toga, UEFA je uslovno suspendovala oba tima uslovno na tri godine, što znači da ukoliko večeras na stadionu (ali i gradu) bude incidenata, Austrijanci i Grci mogu da se pozdrave sa Evropom ove i sledeće sezone.

2024 © - Vesti online