Četvrtak 30.08.2012.
12:45
Blic

Špigl: Srpski političari ogrezli u luksuzu

Čeda osvaja vrhove Akonkagve i helio-skijanje
 

Dok građani Srbije moraju da štede, politički vrh živi u raskoši i luksuzu, što voli i da pokaže, navodi nemački nedeljnik.

"Beogradski list 'Kurir' objavio je u sredu fotografije uglednog opozicionog lidera Čedomira Jovanovića na planinarenju u Argentini, na 7.000 metara visokoj planini Akonkagva. Takav odmor košta više desetina hiljada evra, dok prosečna plata u Srbiji iznosi 400 evra", prenosi "Špigl" pisanje "Kurira".

Jovanović nije jedini, nastavlja "Špigl". "Najtiražni list 'Blic' pisao je početkom meseca o luksuznom letovanju ministra prosvete Žarka Obradovića u Turskoj. Kako se navodi, boravak od nedelju dana za dve osobe u tom turističkom letovalištu košta 2.800 evra, dok, s druge strane, u zemlji, u kojoj je svaki treći nezaposlen, sve više ljudi i ne pomišlja na bilo kakav odmor. Ove nedelje je objavljena i vest da se bivši predsednik Srbije i predsednik opozicione Demokratske stranke Boris Tadić uselio u luksuznu vilu u kojoj stanarina iznosi od 4.000 evra mesečno. Stanarinu plaća njegova partija", piše nemački nedeljnik.

Novinar "Špigla" prenosi i da je bivši ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, "koji danas zarađuje oko 1.000 evra i, prema sopstvenim tvrdnjama, ne raspolaže nikakvom imovinom, kupio u Beogradu luksuzni stan u vrednosti od pola miliona evra."

"Prema pisanju medija, bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac investirao je u izgradnju luksuznog stambenog naselja, a da nije podneo dokaz o poreklu novca. Istovremeno, srpska država je duboko zadužena i bori se sa budžetskim deficitom od 2,2 milijarde evra. Na sve to dolaze stotine miliona evra gubitaka preduzeća u vlasništvu države", piše "Špigl".

2024 © - Vesti online