Četvrtak 30.08.2012.
12:53
Beta

Širi se požar kod Leposavića, ugrožene kuće

Vatra se približava selu, Kfor neće da pomogne
 

Meštani, vatrogasci i radnici odeljenja za elementarne nepogode ulažu napore da i pored nepristupačnog terena obuzdaju požar, koji je prvi put izbio pre tri dana.

Član Opštinskog veća u Leposaviću Zoran Milojević rekao je da pripadnici Kfora ne žele da pomognu građanima u gašenju požara koji je samo u poslednja dva dana zahvatio više od 150 hektara šuma.

Požar na planini Koritnik kod Dragaša, na krajnjem jugu Kosmeta, približio se selima Gornji i Donji Krstač, vatra tinja ali situacija nije alarmantna kao pre desetak dana kada je požar izbio. Vatrogasci i žitelji danonoćno dežuraju i gase požar ali im nepristupačni teren to otežava. Do sada je izgorelo oko 3.000 hektara borove šume stare decenijama.

Koordinator za odnose sa medijima u opštini Gora Nazmi Mehmeti rekao je agenciji Beta da je požar za sada pod kontrolom ali da je situacija i dalje teška.

"Požar sa gasi cisternama ali je zbog nepristupačnog terena i vetra koji ga raspiruje neophodna pomoć iz vazduha", rekao je Mehmeti i dodao da su mu predstavnici Kfora, od kojih je tražio pomoć rekli da nemaju balone za vodu kojima gase požar.

2024 © - Vesti online