Sreda 29.08.2012.
19:10
Beta

Uhapšena vlasnica leskovačke turističke agencije

Varala putnike da im je uplaćivala letovanje, a novac uzimala sebi
 

U saopštenju se navodi da je Dragana D. u svojstvu odgovornog lica, prilikom organizovanja turističkog putovanja na Krf od putnika N.S. iz Vlasotinca naplatila 158.000 dinara, ali da novac nije uplatila hotelu već ga je zadržala za sebe.

Sumnja se da je prisvojila i 69.000 dinara koje je trebalo da uplati hotelu u grčkom mestu Sarti za putnika D.K. iz Kraljeva.

U tom slučaju ona je, kako se navodi, falsifikovala potvrde o eventualnom plaćanju putem deviznog računa, sa njenog na račun vlasnika hotela.

Takođe se sumnja da je i putnika G.D. iz Kraljeva lažnim prikazivanjem činjenica dovela i održavala u zabludi da mu je organizovala turističko putovanje u Grčku, iako to nije učinila, a 93.800 dinara je zadržala za sebe.

Vlasnica "Here" je uhapšena pošto su prethodno inspektori Republičke turističke inspekcije zatvorili njenu agenciju zbog prevare troje putnika.

Policija je protiv Dragane D. i ranije podnosila krivične prijave zbog sumnje da je vršila slična dela. Zato je policija pozvala oštećene da prijave eventualne prevare u turističkoj agenciji "Hera".

2024 © - Vesti online