Sreda 29.08.2012.
16:35
Beta

Dačić: Neka Kacin malo snizi ton!

Smeta mi da bilo ko ko dolazi u Beograd iz bilo koje institucije u svetu, pa čak i Evropske unije, deli lekcije jer sam siguran da korupcija nije iskorenjena ni u EU
 

"Državni interes je da investitori dolaze u Srbiju, a ne da neko nezakonito privatno ostvaruje interese od stranih investitora", kazao je on na konferenciji za novinare i pozvao sve strane ulagače da se jave njemu ili državnim organima ukoliko budu dobijali takve ponude.

Dačić je izrazio nezadovoljstvo što neki predstavnici drugih država dele lekcije Srbiji o korupciji i kriminalu.

"Smeta mi da bilo ko ko dolazi u Beograd iz bilo koje institucije u svetu, pa čak i Evropske unije, deli lekcije jer sam siguran da korupcija nije iskorenjena ni u EU", kazao je Dačić zamoljen da prokomentariše izjavu izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Jelka Kacina da država Srbija reketira investitore.

 

Dačić je dodao da je i protiv toga da se politički pritisak na Srbiju vrši i zbog nekih ekonomskih interesa koje neko želi da ostvari u Srbiji. On je naglasio da je pitanje zašto sporne privatizacije nisu ispitane i procesuirane ranije, potsetivši da nijedna sporna privatizacija o kojoj govori EU nije obavljena posle 2008. godine od kada je on ušao u Vladu Srbije.

"Alergičan sam na to da neko stalno dolazi u Beograd sa takvim stavom da nam deli lekcije. Nervira me.Ispada da su oni pošteniji, bolji i pametniji, da kod njih nema korupcije", kazao je premijer Srbije i zapitao se iz kojih zemalja dolaze ljudi koji se žale na korupciju i zbog čega su davali novac.

Dačić je dodao da Kosovo na korupciji dobija nezavisnost, a sada Jelko Kacin dolazi da nam deli lekcije o tome. On je naglasio i da poštuje Kacina i da dugo godina sarađuje sa njim i ocenio da treba malo sniziti ton, jer je Srbija "ravnopravni deo
Evrope".

2024 © - Vesti online