Sreda 29.08.2012.
15:15
zurnal.rs

RSS: Fantomski rukometni klub Crvena zvezda

Klub iz Ljutice Bogdana postoji pod tri imena, RK, ORK i MRK i svi imaju različite PIB – ove, matične brojeve.


Ali najveći problem je što su u Adresaru privrednih registara nedavno zavedeni kao MRK, a ugovori igrača pravljeni su na RK. MRK nije registrovan i u Osnovnom registracionom centru Beograd već samo RK. Šta to praktično znači i kakvim problemom će morati da se pozabavi narednih dana UO Zajednice RS Srbije najplastičnije je objasnio generalni sekretar RS Beograda Svetozar Stanković.


"Šokiran sam kada sam pre nekoliko dana saznao da je šifra MRK dodeljena Crvenoj zvezdi, a taj klub nije član RS Beograda. Račun RK Crvena zvezda je blokiran 1997. godine zbog dugovanja, 2003. kada je došlo do promene rukovodstva taj problem nije rešen već je osnovan ORK kao neka vrsta baj pasa kako bi mogli da se vode poslovi. U RS Beograda zaveden je jedino RK Crvena zvezda".

Predstavnici MRK mogu da dođu sa 15 igrača, pet radnika i sve ono što treba da se klub registruje, ali pitanje je onda u kom rangu se onda takmiči.


Na to pitanje i kao generalni zaključak išlo je izlaganje predsednika UO RS Srbije Velimira Marjanovića.


"Ni jedan klub koji nije član Saveza Srbije i osnovnog registracionog centra da se takmiči. Organi UO Zajednice Super lige su dužni da utvrde tu činjenicu, Možemo zauzeti stav da neki klub nastavi takmičenje u istom rangu samo u slučaju da se obaveže da će preuzeti sve obaveze kluba čiji pravni naslednici žele da budu".


Na to se nadovezao i generalni sekretar RS Srbije Božidar Đurković.


"Ne može Savez da odgovara za politiku i obećanja nekih klubova i izmiruje njihove dugove".


Ne baš ovako krupan, ali problem slične prirode imaju još RTB Bor, sada preregistrovan kao BOR RTB, Sapratk iz Debeljače, Napredak, UB Bela Paslanka i Hisar.


Pored toga na jučerašnjoj sednici UO potvrđeni su i izbori direktora i pomoćnika za sudijska pitanja u svim rangovima takmičenja.


ZA super ligu to su Vladislav Jovanović i Slobodan Višekruna, Prve lige – Sever Jovica Tulać i Živan Stakić, Centar i ženski Zapad Zoran Lazarević i Vlada Pendić, muški Zapad Dušan Anić i Siniša Lazić i Istok Nebojša Vidanović i Milan Rakić.

2021 © - Vesti online