Sreda 29.08.2012.
15:10
RTS

Pelević napustio SNS: Povratak SSJ

Nekoliko razloga za ostavku: Biće samostalni poslanik
 

Pelević je novinarima u Skupštini objasnio da ne može da prihvati stav nove vlade da će primeniti sve sporazume koji su do sada dogovoreni između Beograda i Prištine, jer njihova primena znači faktičko priznanje nezavisnosti Kosova, kao i da je nezadovoljan odlukom stranke da lokalnim odborima u Zvečanu i Zubinom Potoku ne dozvoli izlazak na lokalne izbore.

On je naveo da je nezadovoljan i sastavom nove vlade, odnosno što je u njoj ponovo ministar Mlađan Dinkić koji je "sahranio srpsku privredu ekonomiju i finansije", kao i Sulejman Ugljanin koji je, kako tvrdi, 1991. godine poslao preko 500 mladića u Tursku da se obučavaju za borbu protiv srpskog naroda, a pre 20 dana bio na otvaranju spomen ploče Aćif efendiji.

Pelević kaže da ga niko nije konsultovao oko izbora Alise Marić za ministra omladine i sporta, kao i o prijemu u SNS radikala Aleksandra Martinovića koji ga je optuživao za ubistvo civila u Zvorniku.

"On i ja ne možemo biti u istoj stranci. Vučić je između nas dvojice izabrao Martinovića i ja mu čestitam na izboru", rekao je Pelević.

Na pitanje novinara da li ima još nezadovoljnih poslanika u SNS, Pelević je rekao da se njemu javilo devet poslanika kojima je savetovao da dobro razmisle o napuštanju stranke i kojima je poručio da su dobrodošli kod njega ukoliko se odluče na napuštanje stranke.

2024 © - Vesti online